Article View: comp.bugs.sys5
Article #671make bug?
From: Roger Collins
Date: Mon, 18 Jan 1988 14:57
Date: Mon, 18 Jan 1988 14:57
31 lines
1218 bytes
1218 bytes
When make is executed with the following description file,
-------------------------------------------
x : x.o
x.o : x.c
x.c :
echo "main(){}" >x.c
-------------------------------------------
1. x.c gets made by the explicit "echo ..." command
2. x.o gets made by the default .c.o rule
3. nothing is done to make x (because of the explicit nothing?)
Why does no-command mean use default rule in one case, yet it means do
nothing in another case?
I added the explicit rule ".o: cc $< -o $@" to the beginning of
the description file; no change. Just for fun I added the explicit
rule ".c.o: cc -c $<". Then only the the .c file was made.
I am running Sys5.2.
This seems like a bug to me. I think no-command should mean if rule exists,
use it, otherwise print diagnostic. What do you think?
--
Roger Collins
NCR - E&M Columbia - TOWER Systems
rogerc@ncrcae.Columbia.NCR.COM
Technical Details
Message-ID:
<2979@ncrcae.Columbia.NCR.COM>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!mnetor!uunet!husc6!bloom-beacon!gatech!hubcap!ncrcae!rogercShow Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!mnetor!uunet!husc6!bloom-beacon!gatech!hubcap!ncrcae!rogerc From: rogerc@ncrcae.Columbia.NCR.COM (Roger Collins) Newsgroups: comp.bugs.sys5 Subject: make bug? Message-ID: <2979@ncrcae.Columbia.NCR.COM> Date: 18 Jan 88 14:57:55 GMT Organization: NCR - E & M Columbia Lines: 31