Article View: comp.lang.asm370
Article #1060Re: JCL Question about the RC system Variable
From: Kerry Ellis
Date: Fri, 31 Mar 2000 00:00
Date: Fri, 31 Mar 2000 00:00
55 lines
2903 bytes
2903 bytes
There are two ways to do this:
#1. Write a program -- presumably authorized or sets itself
that way -- that does "nonstandard" stuff to update con-
trol blocks in SWA; this approach is highly problematic,
does not lend itself to maintenance, and might require
adjustments with various new releases of the operating
system.
#2. Front-end the program with a harness; i.e., a program
that CALLs, LINKs, or ATTACHes program P1 (al-
most any "main" program in OS/MVS can be used as
a "subroutine") and have the harness test the contents
of R15 (or RETURN-CODE in COBOL, etc.) and re-
set it accordingly, as per your requirements.
Kerry
[P.S. The stuff expressed herein does not necessarily reflect
the views of my employer or client.]
Denis wrote:
> (I know that this question is off-topic but I do not know in which newsgroup
> to post-it)
> I have a JCL question: Is it possible to reset the RC system variable in a
> JCL ? for example, with a statement like:
> // SET RC=0
> Obviously this statement does not work as RC it is not a normal "variable"
>
> The goal is to have a JCL like the following:
>
> //S1 EXEC PGM=P1
> ...
> // IF (RC GE 8) THEN <--- start of the "does not work" construction
> // SET RC=4 <--- does not work the idea is to "reset" the
> RC variable to 4
> // ENDIF <--- end of the "does not work"
> construction
>
> // IF (RC GE 4) THEN <--- want to test with RC = 4 even if S1 ended with
> RC=8
> //S2 EXEC PGM=P2
> ...
> // ENDIF
>
> This JCL is generated via FTINCL statements from a REXX/ISPF proc and has a
> (quite large) variable number of steps after the step S2. The idea is to
> avoid to have to generate very complex IF/THEN/ENDIF construction for the
> steps that follow S2 (for example by qualifying each test of RC with the
> step name...)
>
> Any idea?
>
> Many thanks in advance
Technical Details
Message-ID:
<38E4D30C.72E2FDB5@msdw.com>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!unknown!not-for-mailReferences:
<8c1rst$dnl$1@hardcopy.ny.jpmorgan.com>Show Full Headers
Complete Article Headers
X-Google-Language: ENGLISH,ASCII-7-bit X-Google-Thread: 101deb,42752b244b2e1d2d X-Google-Attributes: gid101deb,public X-Google-Thread: 11415f,42752b244b2e1d2d X-Google-Attributes: gid11415f,public X-Google-Thread: 10d15b,42752b244b2e1d2d X-Google-Attributes: gid10d15b,public X-Google-Thread: f8131,42752b244b2e1d2d X-Google-Attributes: gidf8131,public From: Kerry Ellis <Kerry.Ellis@msdw.com> Subject: Re: JCL Question about the RC system Variable Date: 2000/03/31 Message-ID: <38E4D30C.72E2FDB5@msdw.com> X-Deja-AN: 604915566 Content-Transfer-Encoding: 7bit References: <8c1rst$dnl$1@hardcopy.ny.jpmorgan.com> X-Accept-Language: en,ja Content-Type: text/plain; charset=us-ascii Organization: Morgan Stanley Dean Witter & Co. Mime-Version: 1.0 Reply-To: Kerry Ellis <Kerry.Ellis@MSDW.com> Newsgroups: comp.lang.asm370,comp.lang.cobol,comp.lang.pl1,bit.listserv.tsorexx