Article View: comp.lang.postscript
Article #9139Re: Worry: Using Exotic Fonts
From: Philip Machanick
Date: Fri, 02 Mar 1990 06:38
Date: Fri, 02 Mar 1990 06:38
17 lines
1463 bytes
1463 bytes
In article <3752@sage.cc.purdue.edu>, arh@sage.cc.purdue.edu (Eric B) writes:
> Why don't you ask a lawer about the legalities of publishing a {paper,
> article, book, journal} with licensed fonts? The best place to do that
> is in misc.legal. Please direct all followups about this topic there.
Let's forget legalities and talk about what's reasonable. If a
PostScript file contains a font, which is clearly ONLY meant to be used
for printing that file, I don't see why this should be seen as violating
someone's copyright, since the font was bought for that purpose. The
solution would appear to be to allow embedding the font in a PS file, in
the same spirit as (e.g.) some compiler licence agreements allow you to
embed libraries in code you distribute, as long as you don't sell the
libraries themselves.
Philip Machanick
philip@pescadero.stanford.edu
Technical Details
Message-ID:
<1990Mar2.063838.11640@Neon.Stanford.EDU>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!tut.cis.ohio-state.edu!ucbvax!decwrl!shelby!neon!Kermit.Stanford.EDU!philipReferences:
<3752@sage.cc.purdue.edu> <6684@cps3xx.UUCP>Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!tut.cis.ohio-state.edu!ucbvax!decwrl!shelby!neon!Kermit.Stanford.EDU!philip From: philip@Kermit.Stanford.EDU (Philip Machanick) Newsgroups: comp.lang.postscript Subject: Re: Worry: Using Exotic Fonts Message-ID: <1990Mar2.063838.11640@Neon.Stanford.EDU> Date: 2 Mar 90 06:38:38 GMT References: <3752@sage.cc.purdue.edu> <6684@cps3xx.UUCP> Sender: root@Neon.Stanford.EDU (System PRIVILEGED Account) Reply-To: philip@pescadero.stanford.edu Organization: Computer Science Department, Stanford University Lines: 17