Article View: comp.protocols.kerberos
Article #856Re: Question about keytab timestamp field
From: Joe Pato
Date: Fri, 20 Nov 1992 23:40
Date: Fri, 20 Nov 1992 23:40
25 lines
1543 bytes
1543 bytes
The timestamp field in a V5 keytab entry appears to be the time it was
extracted from the database, rather than the time the key was last
changed (useful) or that the principal was created (slightly less
useful). Can someone explain why this decision was made?
Barry Jaspan
Aktis, Inc.
The timestamp field in the V5 keytab entry is the time the entry was
added to the keytable. The DCE added this feature for a number of reasons - the
most direct was to know which key is the newest in the keytable. Since
key version numbers wrap at 255, the version number is not enough. In our
environment the time the key was written to the key table is effectively the
same time it is set in the KDC (we abstract access to the kerberos environment
and the facility that manages keys for servers operates on both databases -
making a direct change to the keytable and then a remote change to the KDC.)
-- Joe Pato
Distributed Computing Program / East
Hewlett-Packard Company
pato@apollo.hp.com
-------
Technical Details
Message-ID:
<9211202333.AA20558@Athena.MIT.EDU>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!stanford.edu!APOLLO.HP.COM!patoShow Full Headers
Complete Article Headers
Newsgroups: comp.protocols.kerberos Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!stanford.edu!APOLLO.HP.COM!pato From: pato@APOLLO.HP.COM (Joe Pato) Subject: Re: Question about keytab timestamp field Message-ID: <9211202333.AA20558@Athena.MIT.EDU> Sender: news@shelby.stanford.edu (USENET News System) Organization: Internet-USENET Gateway at Stanford University Date: Fri, 20 Nov 1992 23:40:05 GMT Lines: 25