🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c++
Article #1282

Re: Question about sizeof in C/C++.

#1282
From: Andy Feibus
Date: Thu, 17 Dec 1992 14:10
18 lines
967 bytes
jamesc@swapsdev.state.state.COM.AU (James Cribb) writes:
> Given
> 
>     struct Something*  ps;
>     unsigned  k;
> 
> do the C or C++ standards guarantee that
> 
>     &ps[k] == ((char*) ps) + k * sizeof(struct Something)
> 
> I'm asking because I have C++ code that relies on this.
> It works on Suns but is it portable?
Assuming that you [cm]alloc enough memory for ps to support accessing the
k'th element of it, the answer is... no.  Different compilers see &ps[k]
differently; use parentheses to clarify: &(ps[k]).

-- Andy.
andyfe@utoday.com
Technical Details
Message-ID: <wwJXVB3w164w@amfent.Gwinnett.COM>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!cs.utexas.edu!sun-barr!ames!olivea!charnel!rat!usc!howland.reston.ans.net!europa.asd.contel.com!emory!gwinnett!amfent!amf
References: <jamesc.724544278@bart>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!cs.utexas.edu!sun-barr!ames!olivea!charnel!rat!usc!howland.reston.ans.net!europa.asd.contel.com!emory!gwinnett!amfent!amf
From: amf@amfent.Gwinnett.COM (Andy Feibus)
Newsgroups: comp.std.c++,comp.std.c
Subject: Re: Question about sizeof in C/C++.
Message-ID: <wwJXVB3w164w@amfent.Gwinnett.COM>
Date: 17 Dec 92 14:10:55 GMT
References: <jamesc.724544278@bart>
Lines: 18