Article View: comp.std.c++
Article #4073Re: Interpretation Sought for DWP Concept of 'Valid Object'
From: John E. Potter
Date: Wed, 17 Apr 1996 13:14
Date: Wed, 17 Apr 1996 13:14
48 lines
2525 bytes
2525 bytes
David Vandevoorde (vandevod@cs.rpi.edu) wrote: : >>>>> "JH" == "john (j d ) hickin" <hickin@bnr.ca> writes: : [...] : JH> A recent thread in another newsgroup has aroused some interest. : JH> Lately there has been a small debate around the interpretation of : JH> the following phrase, ostensibly taken from the DWP: : JH> A reference shall be initialized to refer to a valid object or : JH> function. : I checked and could find no such wording. Instead, I found: : [dcl.init.ref] 8.5.3/1 : A variable declared to be a T&, that is : "reference to type T" : (_dcl.ref_), shall be initialized by an object, or function, : of type T : or by an object that can be converted into a T. : JH> One party claims that valid object means initialized object while : JH> another claims that all is required is that the object have a : JH> valid address. : JH> Does the DWP make it clear which interpretation should be used? : I'm not at all sure that the DWP uses the phrase `valid object' at : all. If it did, I would expect it to mean `an object whose lifetime : has begun and not expired'; the lifetime of an object is defined in : [basic.life]. From April public draft. 8.3.2 [dcl.ref] /4 "A reference shall be initialized to refer to a valid object or ^^^^^ function. In particular, null references are prohibited; ..." IMHO it is a verbose lead-in to the next sentence which really says something. John --- [ comp.std.c++ is moderated. To submit articles: try just posting with ] [ your news-reader. If that fails, use mailto:std-c++@ncar.ucar.edu ] [ FAQ: http://reality.sgi.com/employees/austern_mti/std-c++/faq.html ] [ Policy: http://reality.sgi.com/employees/austern_mti/std-c++/policy.html ] [ Comments? mailto:std-c++-request@ncar.ucar.edu ]
Technical Details
Message-ID:
<4l2k94$79m@jake.esu.edu>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!in1.uu.net!bounce-backReferences:
<4kltuk$73j@bmtlh10.bnr.ca> <xso7mviv2g6.fsf@avs.cs.rpi.edu>Show Full Headers
Complete Article Headers
From: jpotter@falcon.lhup.edu (John E. Potter) Message-ID: <4l2k94$79m@jake.esu.edu> X-Original-Date: 17 Apr 1996 11:22:12 GMT Path: arc1-ca.pugleaf.net!in1.uu.net!bounce-back Date: 17 Apr 96 13:14:41 GMT Approved: fjh@cs.mu.oz.au Newsgroups: comp.std.c++ Subject: Re: Interpretation Sought for DWP Concept of 'Valid Object' Organization: East Stroudsburg University, Pennsylvania References: <4kltuk$73j@bmtlh10.bnr.ca> <xso7mviv2g6.fsf@avs.cs.rpi.edu> X-Newsreader: TIN [version 1.2 PL2] X-Auth: PGPMoose V1.1 PGP comp.std.c++ iQBFAgUBMXTuyuEDnX0m9pzZAQGq4wGAjdzrx42YUuTWd+F9qGitWyUT32L+MzMB Pshf8q5EadhtrvrXXUKxDyyoaoB+oEfu =2cfe