🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #1407

Re: warning: '/*' within comment

#1407
From: diamond
Date: Thu, 07 Jun 1990 01:05
34 lines
1972 bytes
In article <371@necssd.NEC.COM> harrison@necssd.NEC.COM (Mark Harrison) writes:
>In article <16786@haddock.ima.isc.com>, karl@haddock.ima.isc.com
   (Karl Heuer) writes:
 >>More generally, `#if 0...#endif' should not be considered a `comment', except
 >>in the sense of `commenting out code'.  The contents are still lexed into C
Should be:                 The contents MIGHT still be lexed into PREPROCESSOR
 >>tokens, which is why it's also illegal to say
 >> 	#if 0
 >> 	The compiler won't like this
Should be:  SOME perfectly valid compilers won't like this
 >> 	#endif
>Are you sure about this?  I tried your example, and it both compiled and
>linted.

Your compiler is lazy, legally (i.e. just being efficient, unless you asked
for extra checking).  Your lint is broken.  Get a refund for your lint.

>If this is true, then the following should also not work:
>#if MICROSOFT
>extern far char * x;  /* however it's done */
>#endif

No, because "far" is a valid preprocessor token.  The compiler can't
know if you also if'ed out something legal like "#define far unsigned".

>#if VMS
>extern char * x$something;  /* however it's done */
>#endif

Yes, compilers can legally complain about this.

-- 
Norman Diamond, Nihon DEC     diamond@tkou02.enet.dec.com
Proposed group comp.networks.load-reduction:  send your "yes" vote to /dev/null.
Technical Details
Message-ID: <1774@tkou02.enet.dec.com>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!aplcen!uakari.primate.wisc.edu!zaphod.mps.ohio-state.edu!sdd.hp.com!decwrl!shlump.nac.dec.com!tkou02.enet.dec.com!diamond
References: <1990Jun1.200433.6919@druid.uucp> <AaOZGd_00as98coVU9@andrew.cmu.edu> <16786@haddock.ima.isc.com> <371@necssd.NEC.COM>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!aplcen!uakari.primate.wisc.edu!zaphod.mps.ohio-state.edu!sdd.hp.com!decwrl!shlump.nac.dec.com!tkou02.enet.dec.com!diamond
From: diamond@tkou02.enet.dec.com (diamond@tkovoa)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: warning: '/*' within comment
Message-ID: <1774@tkou02.enet.dec.com>
Date: 7 Jun 90 01:05:13 GMT
References: <1990Jun1.200433.6919@druid.uucp> <AaOZGd_00as98coVU9@andrew.cmu.edu> <16786@haddock.ima.isc.com> <371@necssd.NEC.COM>
Reply-To: diamond@tkou02.enet.dec.com (diamond@tkovoa)
Organization: Digital Equipment Corporation Japan , Tokyo
Lines: 34