🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #1435

Re: Order of allocation of fields in a struct?

#1435
From: Don Lewine
Date: Thu, 14 Jun 1990 16:11
19 lines
1041 bytes
In article <1563@diemen.cc.utas.oz> charles@tasis.eecs.utas.edu.au (Charles Lakos) writes:
>I wonder if the C standard says anything about the order of allocation of 
>memory to fields of a struct.
	Yes.  See section 3.1.2.5 and section 3.5.2.1 which says, "Within 
	a structure object ... members have addresses that increase in the
	order that they are declared.  ... There may be unnamed holes within
	a structure, but not at its beginning, as necessary to achieve the
	appropriate alignment."


>Can I then access the fields of v2 in the following way:
>  (t1 *) p -> b

	Yes.

Donald Lewine
uunet!dg!lewine     -OR-
uunet!ptech!don     -OR-   
Don_Lewine@dgc.ceo.dg.com
Technical Details
Message-ID: <521@dg.dg.com>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!dg!lewine
References: <1563@diemen.cc.utas.oz>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!dg!lewine
From: lewine@dg.dg.com (Don Lewine)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: Order of allocation of fields in a struct?
Message-ID: <521@dg.dg.com>
Date: 14 Jun 90 16:11:53 GMT
References: <1563@diemen.cc.utas.oz>
Reply-To: uunet!dg!lewine (Don Lewine)
Organization: Data General, Westboro, MA.
Lines: 19