🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #1456

Re: Multibyte character constants????

#1456
From: Stephen Clamage
Date: Fri, 29 Jun 1990 15:40
18 lines
1089 bytes
In article <1990Jun28.221927.6823@idt.unit.no> arnej@solan1.solan.unit.no writes:
>
>We have stumbled across the subject of multibyte character
>constants.  Is this defined anywhere?  For example, if we
>say
>main(){printf("%d\n",'AB');}
>what should the output be?

The standard says (section 3.1.3.4):
"The value of an integer character constant containing more than one
character, or containing a character or escape sequence not represented
in the basic execution character set, is implementation-defined."

This means that the implementation can do anything it likes, but it
must tell you what it does.
-- 

Steve Clamage, TauMetric Corp, steve@taumet.com
Technical Details
Message-ID: <279@taumet.com>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!taumet!steve
References: <1990Jun28.221927.6823@idt.unit.no>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!taumet!steve
From: steve@taumet.com (Stephen Clamage)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: Multibyte character constants????
Keywords: Hackers of the world, unite!
Message-ID: <279@taumet.com>
Date: 29 Jun 90 15:40:30 GMT
References: <1990Jun28.221927.6823@idt.unit.no>
Reply-To: steve@taumet.UUCP (Stephen Clamage)
Organization: Taumetric Corporation, San Diego
Lines: 18