🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #1508

Re: What is permissable with HUGE_VAL

#1508
From: Doug Gwyn
Date: Sat, 14 Jul 1990 20:36
14 lines
1160 bytes
In article <1990Jul14.194550.14850@dinorah.wustl.edu> art@dinorah.wustl.edu (Arthur B. Smith) writes:
>  flag_val = HUGE_VAL;	    /* Question 1: Is this legal? */
>  odd_val = flag_val / 2.0; /* Question 4: Is this legal? */
>  if (odd_val < HUGE_VAL)
>    puts("Question 5a: Is this guaranteed to print?");
>My guesses are:
>5a) No

That could happen only if HUGE_VAL were defined as an "infinity".
A footnote in the standard claims that that is in fact allowed.
Unfortunately floating-point numbers are not required by the standard
to act sensibly, except in a few cases where they are constrained
very tightly.  This is inconsistent, but you can thank IEEE 754/854
for it.
Technical Details
Message-ID: <13352@smoke.BRL.MIL>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!mailrus!uwm.edu!rpi!bu.edu!purdue!haven!adm!smoke!gwyn
References: <1990Jul14.194550.14850@dinorah.wustl.edu>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!mailrus!uwm.edu!rpi!bu.edu!purdue!haven!adm!smoke!gwyn
From: gwyn@smoke.BRL.MIL (Doug Gwyn)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: What is permissable with HUGE_VAL
Keywords: assignment, comparison, arithmetic on HUGE_VAL
Message-ID: <13352@smoke.BRL.MIL>
Date: 14 Jul 90 20:36:31 GMT
References: <1990Jul14.194550.14850@dinorah.wustl.edu>
Organization: U.S. Army Ballistic Research Laboratory, APG, MD.
Lines: 14