Article View: comp.std.c
Article #1631Re: Floating point output
From: Donald Lewine
Date: Thu, 30 Aug 1990 17:12
Date: Thu, 30 Aug 1990 17:12
30 lines
1696 bytes
1696 bytes
In article <3295@skye.ed.ac.uk>, jeff@aiai.ed.ac.uk (Jeff Dalton) writes: |> In May 13 1988 draft (sorry, it's the only one I have), X3J11/88-90, |> it says: |> |> A strictly conforming program ... shall not produce output |> dependent on any unspecified, undefined, or implementation- |> defined behavior. [Section 1.7, page 4] |> |> Since the representations of floating types are unspecified, |> what, if any, output of fp numbers is allowed in strictly |> conforming programs? Section 4.9.6.1 describes the fprintf() conversions for %f, %e, %E, %g and %G. They produce well defined output. NOTE: It is possible to have a strictly conforming application which produces machine specific, non-portable output. If your program writes an array of double out with fwrite() and reads it back with fread(), the program may be conforming and portable even though the data is machine specific. This file is not an "output" of the program. -------------------------------------------------------------------- Donald A. Lewine (508) 870-9008 Voice Data General Corporation (508) 366-0750 FAX 4400 Computer Drive. MS D112A Westboro, MA 01580 U.S.A. uucp: uunet!dg!lewine Internet: lewine@cheshirecat.webo.dg.com
Technical Details
Message-ID:
<876@dg.dg.com>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!samsung!uunet!dg!dg-rtp.dg.com!lewineReferences:
<3295@skye.ed.ac.uk>Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!samsung!uunet!dg!dg-rtp.dg.com!lewine From: lewine@dg-rtp.dg.com (Donald Lewine) Newsgroups: comp.std.c Subject: Re: Floating point output Message-ID: <876@dg.dg.com> Date: 30 Aug 90 17:12:10 GMT References: <3295@skye.ed.ac.uk> Sender: root@dg.dg.com Reply-To: uunet!dg!lewine Organization: Data General Corporation Lines: 30