🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #1815

Re: X3J11 Pleasanton meeting summary

#1815
From: Doug Gwyn
Date: Tue, 09 Oct 1990 12:41
16 lines
1266 bytes
In article <7944:Oct906:02:0690@kramden.acf.nyu.edu> brnstnd@kramden.acf.nyu.edu (Dan Bernstein) writes:
>  x is of type char [100][3],    sizeof(x) is 400

Not permitted.  sizeof x is required to be 300.

>Where is it required that the size of an array be the
>number of elements in it times the size of an element?

3.3.3.4 uses the property in an example, and I think one can read 3.1.2.5
as specifying that an array type decribes ONLY the contiguous objects of
which it consists.  3.3.3.4 Semantics second paragraph lends further
support to this, since struct/union padding is mentioned but no mention
is made of array padding (which isn't supposed to exist).  I think you
can also extract the same conclusion from 3.3.2.1 Semantics.

If it bothers you, send in a request for interpretation.
Technical Details
Message-ID: <14061@smoke.BRL.MIL>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!snorkelwacker!usc!cs.utexas.edu!yale!cmcl2!adm!smoke!gwyn
References: <1737:Oct803:02:5890@kramden.acf.nyu.edu> <14049@smoke.BRL.MIL> <7944:Oct906:02:0690@kramden.acf.nyu.edu>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!snorkelwacker!usc!cs.utexas.edu!yale!cmcl2!adm!smoke!gwyn
From: gwyn@smoke.BRL.MIL (Doug Gwyn)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: X3J11 Pleasanton meeting summary
Message-ID: <14061@smoke.BRL.MIL>
Date: 9 Oct 90 12:41:59 GMT
References: <1737:Oct803:02:5890@kramden.acf.nyu.edu> <14049@smoke.BRL.MIL> <7944:Oct906:02:0690@kramden.acf.nyu.edu>
Organization: U.S. Army Ballistic Research Laboratory, APG, MD.
Lines: 16