🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #1829

are arrays allowed in strictly conforming programs?

#1829
From: Hans van Eck
Date: Fri, 12 Oct 1990 13:11
20 lines
1050 bytes
In the December '88 draft of the standard in section 4.11.1, there is a line
that says:

If an array is accessed beyond the end of *an* object, the behavior is
undefined. (emphasis mine)

Isn't this unambiguously saying that strictly conforming programs are hardly
allowed to access arrays at all?

An example:
	int a[2];
	a[1] = 1;

This would be illegal since a[1] lies beyond a[0], which is an object.

Just curious.
--
Hans van Eck, Dept. of Mathematics and Computer Science, Vrije Universiteit,
De Boelelaan 1081, 1081 HV Amsterdam, The Netherlands
Voice: +31 20 5485302 			Email:	eck@cs.vu.nl
Technical Details
Message-ID: <7913@star.cs.vu.nl>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!wuarchive!mit-eddie!bloom-beacon!eru!hagbard!sunic!mcsun!hp4nl!star.cs.vu.nl!eck@cs.vu.nl

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!wuarchive!mit-eddie!bloom-beacon!eru!hagbard!sunic!mcsun!hp4nl!star.cs.vu.nl!eck@cs.vu.nl
From: eck@cs.vu.nl (Hans van Eck)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: are arrays allowed in strictly conforming programs?
Message-ID: <7913@star.cs.vu.nl>
Date: 12 Oct 90 13:11:45 GMT
Sender: news@cs.vu.nl
Organization: Fac. Wiskunde & Informatica, VU, Amsterdam
Lines: 20