🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #1884

Re: A question about sizeof

#1884
From: Doug Gwyn
Date: Tue, 23 Oct 1990 19:48
14 lines
1321 bytes
In article <ERU.90Oct22103249@tnvsu1.tele.nokia.fi> eru@tnvsu1.tele.nokia.fi (Erkki Ruohtula) writes:
>What should "sizeof (struct_pointer->field_of_array_type)" be?
>Do the parentheses affect the interpretation?
>There is a compiler that gives the pointer size in the last example, and I am
>wondering, whether or not this is a bug.

Yes, at least it's not standard conforming.  Section 3.3.1 says that
the type and value of a parenthesized expression are identical to those
of the unparenthesized expression.  The three paragraphs in 3.2.2.1
concerning type conversion in certain contexts clearly could not apply,
as is particularly evident for a parenthesized lvalue, without
contradicting 3.3.1.  Since this is a case where naive reading of the
standard could produce a contradiction, feel free to send in an official
request to X3 for an interpretation ruling on this point.
Technical Details
Message-ID: <14222@smoke.BRL.MIL>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!know!sdd.hp.com!uakari.primate.wisc.edu!aplcen!haven!adm!smoke!gwyn
References: <ERU.90Oct22103249@tnvsu1.tele.nokia.fi>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!know!sdd.hp.com!uakari.primate.wisc.edu!aplcen!haven!adm!smoke!gwyn
From: gwyn@smoke.BRL.MIL (Doug Gwyn)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: A question about sizeof
Message-ID: <14222@smoke.BRL.MIL>
Date: 23 Oct 90 19:48:37 GMT
References: <ERU.90Oct22103249@tnvsu1.tele.nokia.fi>
Organization: U.S. Army Ballistic Research Laboratory, APG, MD.
Lines: 14