🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #2945

Struct hack one last time (one last time)

#2945
From: M. J. Saltzman
Date: Thu, 31 Dec 1992 15:39
27 lines
1121 bytes
In a previous article (now expired at my site), I asked if the
notorious "struct hack" was still conformant if the tail array in the
struct was of type other than char.  Since no-one ever replied, I'll
ask one more time.

My reading of the earlier thread on this topic was that the hack was
indeed legal, but all the previous examples used an array of char in
their examples.  Thus, is there any reason it would not be legal to 
declare:

	struct vector {
		int  size;
		double v[1];
	} *vec;

and then code (for example):

	vec = malloc(sizeof(struct vector) + (n - 1) * sizeof(double));
	vec->size = n;

	for ( i = 0;  i < vec->size;  i++ )  vec->v[i] = 0.0;

Thanks again for your time and assistance.
-- 
		Matthew Saltzman
		Clemson University Math Sciences
		mjs@clemson.edu
Technical Details
Message-ID: <1992Dec31.153931.7495@hubcap.clemson.edu>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!gatech!hubcap!mjs

Show Full Headers
Complete Article Headers
Newsgroups: comp.std.c
Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!gatech!hubcap!mjs
From: mjs@hubcap.clemson.edu (M. J. Saltzman)
Subject: Struct hack one last time (one last time)
Message-ID: <1992Dec31.153931.7495@hubcap.clemson.edu>
Organization: Clemson University, Clemson SC
Date: Thu, 31 Dec 1992 15:39:31 GMT
Lines: 27