Article View: comp.std.c
Article #2984Re: Memory Usage by C
From: Steve Correll
Date: Mon, 23 Nov 1992 05:56
Date: Mon, 23 Nov 1992 05:56
23 lines
1420 bytes
1420 bytes
In article <1992Nov20.020950.15516@nntpd.lkg.dec.com> diamond@jit.dec.com (Norman Diamond) writes:
>In article <1992Nov19.190526.26770@den.mmc.com> richard@crowded-house.den.mmc.com (Richard Armstrong) writes:
>>Are literals always stored in the same location in memory?
>
>The standard says that identical string literals need not be distinct...
>
>>(IBM-PC,Borland)
>
>Ask Borland...
>
>>For instance, is the string a stored in the same place in the following
>>two declarations?:
>>static char *a[]="ABC";
>>funca()
>>{
>>char *a[]="ABC";
>>}
Ask and ye shall receive: whether the Borland compiler overlays duplicate string
literals within this compilation depends on the "-d" flag (or, for the IDE, the
OPTIONS|COMPILER|CODEGENERATION menu). The compiler will complain about the
absence of {} around the string (perhaps you meant to say "char a[]" or "char
*a" rather than "char *a[]"?) due to section 3.5.7 of the standard.
Technical Details
Message-ID:
<1992Nov23.055611.11753@borland.com>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!spool.mu.edu!umn.edu!csus.edu!borland.com!sjcReferences:
<1992Nov19.190526.26770@den.mmc.com> <1992Nov20.020950.15516@nntpd.lkg.dec.com>Show Full Headers
Complete Article Headers
Newsgroups: comp.std.c Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!spool.mu.edu!umn.edu!csus.edu!borland.com!sjc From: sjc@borland.com (Steve Correll) Subject: Re: Memory Usage by C Message-ID: <1992Nov23.055611.11753@borland.com> Originator: sjc@genghis.borland.com Sender: news@borland.com (News Admin) Organization: Borland International References: <1992Nov19.190526.26770@den.mmc.com> <1992Nov20.020950.15516@nntpd.lkg.dec.com> Date: Mon, 23 Nov 1992 05:56:11 GMT Lines: 23