🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #316

Re: Interpretation needed Re: function prototypes (LONG)

#316
From: Walter Murray
Date: Tue, 11 Jul 1989 00:19
35 lines
1487 bytes
Kathy Harris writes:

> I'm still not clear on this.  Is it only the "top-level" qualifier that
> is to be ignored for comparisons, or all qualifiers.

Only the "top-level" qualifier, as you call it.  This gets into
the concept of "top type", or "type category" as it is now called.
(See 3.1.2.5.)  I think the key statement is, "A derived type
is not qualified by the qualifiers (if any) of the type from which it
is derived."  Page 25, line 22, 12/88 dpANS.  For example,
"int * const p" is a qualified type, but "const int * p" is not, if
I have it right.

> For example, are
> the following compatible or not:

> 	int f(const int * p);
> 	int f(int * p);

> where the 'const' qualifier applies to the 'int' not to the 'pointer'.

These are *NOT* compatible.  But the following *ARE* compatible:

	 int f(int * const p);
	 int f(int * p);

I hope someone who understands "top type" will confirm my understanding
on this, or straighten me out.

> Kathy Harris

Walter Murray

Not speaking for X3J11 or Hewlett-Packard.
----------
Technical Details
Message-ID: <12570017@hpclwjm.HP.COM>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!mailrus!ames!apple!motcsd!hpda!hpcuhb!hpcllla!hpclisp!hpclwjm!walter
References: <12570014@hpclscu.HP.COM>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!mailrus!ames!apple!motcsd!hpda!hpcuhb!hpcllla!hpclisp!hpclwjm!walter
From: walter@hpclwjm.HP.COM (Walter Murray)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: Interpretation needed Re: function prototypes (LONG)
Message-ID: <12570017@hpclwjm.HP.COM>
Date: 11 Jul 89 00:19:02 GMT
References: <12570014@hpclscu.HP.COM>
Organization: Hewlett-Packard Calif. Language Lab
Lines: 35