Article View: comp.std.c
Article #3238Re: Must main return a value?
From: Stephen Clamage
Date: Fri, 28 Jun 1991 16:46
Date: Fri, 28 Jun 1991 16:46
17 lines
1049 bytes
1049 bytes
michi@ptcburp.ptcbu.oz.au (Michael Henning) writes:
>The upshot is that the program is strictly conforming, but the exit
>status the OS gets to see is undefined.
No. A strictly-conforming program "shall not produce output dependent
on any unspecified, undefined, or implementation-defined behavior"
(section 1.7).
>So it pays to write
>int main(void) { exit(0); }
Except that EXIT_SUCCESS need not have the value 0. This might be
wrong in an ANSI environment.
--
Steve Clamage, TauMetric Corp, steve@taumet.com
Technical Details
Message-ID:
<787@taumet.com>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!bonnie.concordia.ca!ccu.umanitoba.ca!herald.usask.ca!alberta!ubc-cs!uw-beaver!cornell!batcomputer!caen!zaphod.mps.ohio-state.edu!samsung!uunet!taumet!steveReferences:
<7830001@hpwrce.HP.COM> <1991Jun28.043342.27540@ptcburp.ptcbu.oz.au>Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!news-server.csri.toronto.edu!bonnie.concordia.ca!ccu.umanitoba.ca!herald.usask.ca!alberta!ubc-cs!uw-beaver!cornell!batcomputer!caen!zaphod.mps.ohio-state.edu!samsung!uunet!taumet!steve From: steve@taumet.com (Stephen Clamage) Newsgroups: comp.std.c Subject: Re: Must main return a value? Message-ID: <787@taumet.com> Date: 28 Jun 91 16:46:19 GMT References: <7830001@hpwrce.HP.COM> <1991Jun28.043342.27540@ptcburp.ptcbu.oz.au> Organization: Taumetric Corporation, San Diego Lines: 17