🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #4855

Re: Possible bug in standard... I assume this is fixed?

#4855
From: Larry Weiss
Date: Sat, 02 Mar 1996 16:26
30 lines
1621 bytes
Peter Seebach wrote:
 > 
 > 6.2.1 [6.1.2 ?] says that identifiers which differ in significant characters are
 > distinct, and then says that if two identifiers differ in non-significant
 > characters, the behavior is undefined.
 > 
 > So, on the gratuitously hostile 6-character monocase implementation, is
 > this legal?
 > 
 >         int a12345z,
 >             b12345y;
 > 
 > They clearly differ in insignificant characters.
 > 
 > I assume the former sentance protects them, but would like some certainty;
 > a coworker has told me that another person on a project we're on is
 > sure some IBM system won't *allow* names over 6 characters.
 > 


Here is the wording in Clause 6.1.2  (you had a slight typo in the Clause ref?):

  Any identifiers that differ in a significant character are different identifiers.
  If two identifiers differ in a nonsignificant character, the behavior is undefined.

I see your point in needing to re-word that second sentence to somthing similar to:

  If two identifiers differ only in a nonsignificant character, the behavior is undefined.

I don't know if this has been fixed.
Technical Details
Message-ID: <313876CF.6D43@iadfw.net>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!news.iadfw.net!usenet
References: <4h9rka$hfn@solutions.solon.com>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!news.iadfw.net!usenet
From: Larry Weiss <lfw@iadfw.net>
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: Possible bug in standard... I assume this is fixed?
Date: Sat, 02 Mar 1996 10:26:55 -0600
Organization: ...
Message-ID: <313876CF.6D43@iadfw.net>
References: <4h9rka$hfn@solutions.solon.com>
NNTP-Posting-Host: dal12-05.ppp.iadfw.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Mailer: Mozilla 2.0 (Win16; I)