🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #5381

struct declarations in dpANS C

#5381
From: David Keppel
Date: Fri, 21 Oct 1988 15:16
24 lines
1286 bytes
I have code of the form:

    typedef void (*rtl_fp)( struct save_t *, int n,  rtl_t *curr );
    typedef struct everyn_t {
	int		n;	
	rtl_fp	func;	
    } everyn_t;

In normal use the "struct save_t" is declared in another file that
depends on declarations in this (.h) file.  Even though struct save_t
is defined before the rtl_fp is used, this declaration still causes
the compiler to emit warnings about "argument passing between
incomopatible pointer types" unless I precede the function declaration
with

    struct save_t;

(In which case the compiler notes that there is an "empty
declaration".)  Question: is this proper behavior?

	;-D on  ( Prototypical Problematical Pterodactyl )  Pardo
-- 
		    pardo@cs.washington.edu
    {rutgers,cornell,ucsd,ubc-cs,tektronix}!uw-beaver!june!pardo
Technical Details
Message-ID: <6157@june.cs.washington.edu>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!water!watmath!clyde!att!pacbell!ames!mailrus!cornell!uw-beaver!uw-june!pardo

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!water!watmath!clyde!att!pacbell!ames!mailrus!cornell!uw-beaver!uw-june!pardo
From: pardo@june.cs.washington.edu (David Keppel)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: struct declarations in dpANS C
Summary: Forward declaration before a prototype typedef?
Message-ID: <6157@june.cs.washington.edu>
Date: 21 Oct 88 15:16:10 GMT
Reply-To: pardo@cs.washington.edu (David Keppel)
Organization: U of Washington, Computer Science, Seattle
Lines: 24