🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #5578

Question on declaration semantics

#5578
From: Curt Wohlgemuth
Date: Sat, 14 Jan 1989 00:24
31 lines
1038 bytes
I have a question on ANSI C declaration semantics.  Here is a code
snippet:

......... (file scope)

int a[5];
int a[] = {1, 2, 3};

......... (end of snippet)

Are these declarations an invalid combination?  (I.e., is this
non-conforming?)

And if these are valid, how about reversing them?

......... (file scope)

int a[] = {1, 2, 3};
int a[5];

......... (end of snippet)

As you can probably tell, I'm interested in just where the size of the
empty-bracketed "a" is to be "filled in".  Before the '=', or at the end
of the initializer?

Any and all comments would be appreciated.

Thanks,
Curt Wohlgemuth
Technical Details
Message-ID: <16490010@hpcllca.HP.COM>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!lll-winken!lll-ncis!helios.ee.lbl.gov!pasteur!ames!xanth!ukma!gatech!purdue!decwrl!hplabs!hpda!hpcuhb!hpcllla!hpcllca!curtw

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!lll-winken!lll-ncis!helios.ee.lbl.gov!pasteur!ames!xanth!ukma!gatech!purdue!decwrl!hplabs!hpda!hpcuhb!hpcllla!hpcllca!curtw
From: curtw@hpcllca.HP.COM (Curt Wohlgemuth)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Question on declaration semantics
Message-ID: <16490010@hpcllca.HP.COM>
Date: 14 Jan 89 00:24:51 GMT
Organization: HP NSG/ISD California Language Lab
Lines: 31