🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #5690

Redeclaration Question

#5690
From: Curt Wohlgemuth
Date: Wed, 01 Feb 1989 18:39
15 lines
825 bytes
I have a question on a possible constraint violation in an object
redeclaration.

Section 3.5 of the 7 Dec dpANS says, "If an identifier has no linkage,
there shall be no more than one declaration of the identifier (in a 
declarator or a type specifier) with the same scope and in the same name
space, except for tags..."

Is this then a constraint violation?  Seems to me that it is...

main()
{
   extern int i;
   int i;
}
Technical Details
Message-ID: <16490011@hpcllca.HP.COM>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!mailrus!tut.cis.ohio-state.edu!bloom-beacon!oberon!sm.unisys.com!hplabs!hpda!hpcuhb!hpcllla!hpcllca!curtw

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!mailrus!tut.cis.ohio-state.edu!bloom-beacon!oberon!sm.unisys.com!hplabs!hpda!hpcuhb!hpcllla!hpcllca!curtw
From: curtw@hpcllca.HP.COM (Curt Wohlgemuth)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Redeclaration Question
Message-ID: <16490011@hpcllca.HP.COM>
Date: 1 Feb 89 18:39:59 GMT
Organization: Hewlett Packard Calif. Language Lab
Lines: 15