🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #5813

Re: Initialized bitfileds - help me read

#5813
From: Larry Jones
Date: Wed, 22 Mar 1989 22:15
19 lines
1389 bytes
In article <12112@haddock.ima.isc.com>, karl@haddock.ima.isc.com (Karl Heuer) writes:
> So, what is the correct way to initialize an object of type
> 	struct alpha { int a; struct beta { int :3; } b; int c; }
> , where one of the members is a struct with no initializable members?  Does
> the initializer {1,2} initialize a and c?  Or is {1,{},2} the proper (fully-
> bracketed) syntax?

The most recent draft adds a caveat to section 3.5.2.1 (Structure
and union specifiers) that "If the struct-declaration-list
contains no named members, the behavior is undefined."  Thus your
example structure is non-portable which makes the initialization
question moot.

----
Larry Jones                         UUCP: uunet!sdrc!scjones
SDRC                                      scjones@sdrc.UU.NET
2000 Eastman Dr.                    BIX:  ltl
Milford, OH  45150                  AT&T: (513) 576-2070
"When all else fails, read the directions."
Technical Details
Message-ID: <677@sdrc.UUCP>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!sdrc!scjones
References: <13363@steinmetz.ge.com> <1989Mar15.165019.21562@utzoo.uucp> <12112@haddock.ima.isc.com>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!attcan!uunet!sdrc!scjones
From: scjones@sdrc.UUCP (Larry Jones)
Newsgroups: comp.std.c
Subject: Re: Initialized bitfileds - help me read
Summary: Must have at least one named member
Message-ID: <677@sdrc.UUCP>
Date: 22 Mar 89 22:15:58 GMT
References: <13363@steinmetz.ge.com> <1989Mar15.165019.21562@utzoo.uucp> <12112@haddock.ima.isc.com>
Organization: Structural Dynamics Research Corp., Cincinnati
Lines: 19