Article View: comp.std.c
Article #6128Plauger & Brodie strtod description
From: Richard A. O'Keefe
Date: Wed, 27 Dec 1989 00:35
Date: Wed, 27 Dec 1989 00:35
10 lines
941 bytes
941 bytes
The railroad diagram on page 163 of "Standard C" by Plauger & Brodie
suggests that the string argument of strtod() must contain either a
decimal point or an exponent, so that strtod("1234", (char**)NULL)
must return 0.0 if called in the "C" locale. This requirement matches
the syntax of floating-point constants in C, but it is more restrictive
than current versions of strtod(), which accept "1234".
Q1: have Plauger & Brodie got it right?
Q2: if they have got it right, why does the standard prohibit "1234"
in *data*?
Technical Details
Message-ID:
<1294@quintus.UUCP>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!clyde.concordia.ca!uunet!samsung!think!ames!sun-barr!newstop!sun!quintus!okShow Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!clyde.concordia.ca!uunet!samsung!think!ames!sun-barr!newstop!sun!quintus!ok From: ok@quintus.UUCP (Richard A. O'Keefe) Newsgroups: comp.std.c Subject: Plauger & Brodie strtod description Message-ID: <1294@quintus.UUCP> Date: 27 Dec 89 00:35:24 GMT Reply-To: ok@quintus.UUCP (Richard A. O'Keefe) Organization: Quintus Computer Systems, Inc. Lines: 10