Article View: comp.std.c
Article #6266Re: Does ANSI insist this is legal?
From: Walter Murray
Date: Thu, 01 Mar 1990 16:43
Date: Thu, 01 Mar 1990 16:43
19 lines
1064 bytes
1064 bytes
Ronald Guilmette asks:
> Must a strictly conforming ANSI C implementation be able to generate an
> executable program from the following?
> int main ();
> short s = (short) &main;
> char c = (char) &main;
> int main () { return 0; }
No. Setting aside the question of whether a pointer can fit in a char
or a short, this code violates Section 3.4: "Cast operators in an
arithmetic constant expression shall only convert arithmetic types
to arithmetic types, except as part of an operand to the sizeof
operator."
Walter Murray
----------
Technical Details
Message-ID:
<12570047@hpclwjm.HP.COM>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!swrinde!zaphod.mps.ohio-state.edu!brutus.cs.uiuc.edu!jarthur!elroy.jpl.nasa.gov!decwrl!shelby!unix!hplabs!hp-ses!hpcuhb!hpcllla!hpclisp!hpclwjm!walterReferences:
<25EB8750.5286@paris.ics.uci.edu>Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!jarvis.csri.toronto.edu!cs.utexas.edu!swrinde!zaphod.mps.ohio-state.edu!brutus.cs.uiuc.edu!jarthur!elroy.jpl.nasa.gov!decwrl!shelby!unix!hplabs!hp-ses!hpcuhb!hpcllla!hpclisp!hpclwjm!walter From: walter@hpclwjm.HP.COM (Walter Murray) Newsgroups: comp.std.c Subject: Re: Does ANSI insist this is legal? Message-ID: <12570047@hpclwjm.HP.COM> Date: 1 Mar 90 16:43:26 GMT References: <25EB8750.5286@paris.ics.uci.edu> Organization: Hewlett-Packard Calif. Language Lab Lines: 19