🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.sys.mac
Article #35350

Re: Another Memory Question?

#35350
From: Jeff White
Date: Sun, 11 Dec 1988 21:11
14 lines
1011 bytes
In article <825@savax.UUCP>, michali@savax.UUCP (Paul C. Michali) writes:
> Someone had mentioned that memory on the PLUS and SE had to be done in pairs.
> 
> Is this true for the Mac II?  Can one have 3MB ( four 256K and two 1M SIMMS)?


  No.  SIMMs are installed in pairs in SE's and Plus's because the data bus
in those machines is only 16 bits wide (each SIMM accounts for 8 bits).  The
Mac II, on the other hand, has a 32 bit bus, and thus memory has to be
installed 4 SIMM's at a time.

						Jeff White
						Drexel University - ECE Dept.
						rutgers!bpa!drexel!jeff
Technical Details
Message-ID: <830@drexel.UUCP>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!watmath!clyde!att!osu-cis!tut.cis.ohio-state.edu!rutgers!bpa!drexel!jeff
References: <825@savax.UUCP>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!utgpu!watmath!clyde!att!osu-cis!tut.cis.ohio-state.edu!rutgers!bpa!drexel!jeff
From: jeff@drexel.UUCP (Jeff White)
Newsgroups: comp.sys.mac
Subject: Re: Another Memory Question?
Summary: Plus/Se in pairs, II in quad units
Keywords: Memory SIMMS MAC II
Message-ID: <830@drexel.UUCP>
Date: 11 Dec 88 21:11:41 GMT
References: <825@savax.UUCP>
Organization: Drexel University, Phila., Pa.
Lines: 14