🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.sys.next.programmer
Article #1862

Re: Drawing in View

#1862
From: Sam Streeper
Date: Sat, 21 Nov 1992 00:56
23 lines
1573 bytes
pan@athena.mit.edu (Howard W Pan) writes:
> If I drew a picture that was larger than the frame of the View, only the part
> that is within the frame is displayed. But what happens to the rest of the
> picture? Is the other part kept in memory or is it just discarded and
> regenerated when I resize my frame? Does this have anything to do 
> with whether the Window on which my View is buffered or retained? 

What kind of picture are you drawing?  Are you drawing with PostScript  
operators?  A View is mythical entity that doesn't store any image.  Instead,  
it represents transformations and clipping that will be applied when you draw  
with focus locked on the View.  Those transformations are applied in order to  
generate bits that go to a window, which is a rectangular bitmap device.

The simple answer to your question is that Windows take storage, NXImages cache  
bitmaps in windows (and thus take storage), and Views are used to draw into  
windows but don't take storage.  (The answer is more complicated than this, but  
this is the fundamental concept)

-sam

--
Opinions expressed herein are not those of my employer.  They're not even
mine.  They're probably wrong besides.  How did they get in here, anyway?
Technical Details
Message-ID: <5919@rosie.NeXT.COM>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!rosie!NeXT.com
References: <1992Nov14.175330.17790@athena.mit.edu>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!rosie!NeXT.com
From: sam_s@NeXT.com (Sam Streeper)
Newsgroups: comp.sys.next.programmer
Subject: Re: Drawing in View
Message-ID: <5919@rosie.NeXT.COM>
Date: 21 Nov 92 00:56:27 GMT
References: <1992Nov14.175330.17790@athena.mit.edu>
Sender: news@NeXT.COM
Reply-To: sam_s@NeXT.com
Lines: 23