🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: demon.ip.developers
Article #289

Re: When to prefix 'From ' with '>' ?

#289
From: Richard Clayton
Date: Mon, 19 Jan 1998 00:00
26 lines
1545 bytes
In article <885046994snz@dsl.co.uk>, Brian {Hamilton Kelly}
<bhk@dsl.co.uk> writes

>Hmm; that second "From " ought not to have been included in the forwarded
>message AT ALL; if the forwarding mechanism merely prefixes Resent-From
>type headers, then it has a DUTY to ensure that the remainder of the
>headers are RFC-822 conformant: a line starting "From " is not, and
>should either have been discarded, 

agree 100% up to here!

>or rewritten as Return-Path in RFC-822
>syntax.

no! this would be totally wrong - you should NOT have Return-Path
headers on the wire in SMTP messages [ but you should in POP3 :) ]

basically the forwarder has to undo the "final delivery" before sending
the message onward. The old "From " should end up in the SMTP envelope
if anywhere at all.

-- 
richard                      richard.clayton    @    T U R N P I K E .com
                                                     tel: +44 1306 732300
"Assembly of Japanese bicycle require great peace of mind" quoted in ZAMM
Technical Details
Message-ID: <bILH0fA4Azw0EAr9@turnpike.com>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!unknown!not-for-mail
References: <705236596wnr@roborat.demon.co.uk> <885046994snz@dsl.co.uk>

Show Full Headers
Complete Article Headers
X-Google-Language: ENGLISH,ASCII-7-bit
X-Google-Thread: 10bb05,4ffd24b11cd7ce5e
X-Google-Attributes: gid10bb05,public
From: Richard Clayton <richard@turnpike.com>
Subject: Re: When to prefix 'From ' with '>' ?
Date: 1998/01/19
Message-ID: <bILH0fA4Azw0EAr9@turnpike.com>
X-Deja-AN: 317307229
References: <705236596wnr@roborat.demon.co.uk> <885046994snz@dsl.co.uk>
MIME-Version: 1.0
X-NNTP-Posting-Host: pillar.turnpike.com [194.70.55.2]
Organization: Turnpike Ltd
Newsgroups: demon.ip.developers