Article View: gnu.gcc.bug
Article #2449what does asm volatile do?
From: Ron Guilmette
Date: Wed, 22 Mar 1989 21:54
Date: Wed, 22 Mar 1989 21:54
15 lines
881 bytes
881 bytes
In the gcc manual (1.34, section 5.16), where the "asm volatile" construct is described, it says that: "If there are no output operands, the instruction will not be deleted or moved". This statement leaves one with the impression that, even when "volatile" is used in an asm statement, the instruction(s) *may* be moved if they *do* have output operands. Is this true? It seems not. If not, then perhaps the wording of (5.16) could be improved a bit. // rfg
Technical Details
Message-ID:
<8903222154.AA02377@riunite.aca.mcc.com>Path:
arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!yunexus!telly!attcan!uunet!tut.cis.ohio-state.edu!MCC.COM!rfgShow Full Headers
Complete Article Headers
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!yunexus!telly!attcan!uunet!tut.cis.ohio-state.edu!MCC.COM!rfg From: rfg@MCC.COM (Ron Guilmette) Newsgroups: gnu.gcc.bug Subject: what does asm volatile do? Message-ID: <8903222154.AA02377@riunite.aca.mcc.com> Date: 22 Mar 89 21:54:25 GMT Article-I.D.: riunite.8903222154.AA02377 Sender: daemon@tut.cis.ohio-state.edu Distribution: gnu Organization: GNUs Not Usenet Lines: 15