Thread View: comp.dcom.lans.misc
1 messages
1 total messages
Started by Stefan Petri
Tue, 05 Jan 1993 15:36
Questions on standard IEEE 802.3
Author: Stefan Petri
Date: Tue, 05 Jan 1993 15:36
Date: Tue, 05 Jan 1993 15:36
28 lines
1971 bytes
1971 bytes
What is the reason for permitting only three coax segments on the maximum transmission path between any two stations instead of five? This question arises because the end-to-end propagation delay of a link segment should be less than 2570ns instead of the end-to-end propagation delay of a coax segment of 2165ns (10Base5). The IEEE 802.3 standard reads in section 8.6.1 (5) as follows: The maximum transmission path permitted between any two stations is five segments, four repeater sets (including optional AUIs), two MAUs, and two AUIs. Of the five segments a maximum of three may be coax segments; the remainder are link segments. The maximum transmission path consists of: 5 segments, 4 repeater sets (with AUIs), 2 MAUs, and 2 AUIs. The total number of segments equals the number of link segments plus the number of coax segments. If there are two link segments on the transmission path, there may be a maximum of three coax segments on that path. If there are no link segments on a transmission path, there may be a maximum of three coax segments on that path given current repeater technology. Does the term `current repeater technology' mean that a delay caused by an inter repeater link (IRL) is negligible compared to the delay of a repeater set between two coax segments? Any help is much appreciated. If possible, please answer via E-Mail. Stefan
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads