🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Thread View: comp.mail.headers
2 messages
2 total messages Started by Brad Allen Wed, 14 Dec 1988 11:27
Is dot valid in address for indicating absolute domain name?
#637
Author: Brad Allen
Date: Wed, 14 Dec 1988 11:27
6 lines
698 bytes
Is "foo.baz.org." with the trailing dot mentioned in an RFC?  Is it
supposed to be standard?  Is it a standard?  Who likes it?  Should it
be used?  It denotes absolute (nonrelative) addressing to the local
systems I use when using a few of the net facilities.

(I have no affiliation, so ignore any implied organization)
Re: Is dot valid in address for indicating absolute domain name?
#638
Author: Craig F. Everhart
Date: Thu, 15 Dec 1988 16:51
9 lines
1020 bytes
I believe that it's mentioned in the domain-system specs, which for interchange
purposes don't care if a name is suffixed with a dot or not.  Some programs that
act as user agents for the domain system use it to know whether to try appending
local suffixes or not; I don't believe that that usage is anywhere in an RFC.
One place that it's NOT is in RFC821 or RFC822; the mail address
``foo@bar.baz.'' is invalid RFC822.  You can't append a dot to an RFC822 domain
without invalidating it as an RFC822 domain.

                Craig Everhart
Thread Navigation

This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.

Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.

Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.

Back to All Threads