🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Thread View: comp.protocols.ibm
2 messages
2 total messages Started by Chuck Noyes Thu, 29 Oct 1992 21:17
ACTLU, LU62
#10
Author: Chuck Noyes
Date: Thu, 29 Oct 1992 21:17
20 lines
1223 bytes
Greetings:

I have 2 questions that I need answered by someone who's SNA proficient.

1.  What should happen in the case where an ACTLU request is received by a 
    secondary device for an LU that is already active and has an LU_T2
    session established?  Should a sense code be returned to the primary?  If
    so, which one? 

2.  In an LU6.2 session, if the *primary* application issues an FMH-5 ALLOCATE
    with the CONFIRM option set, must it send a CONFIRM *an LUSTAT* to the
    *secondary* to mark the end of a transaction?

    Thanks in advance.


+----------------------------------------------+
| Chuck Noyes                              DGC |
| Chuck@maui.webo.dg.com                       |
+----------------------------------------------+ 
Re: ACTLU, LU62
#745
Author: Wayne Clark
Date: Thu, 05 Nov 1992 15:38
50 lines
2513 bytes
In article <1992Oct29.211725.13086@webo.dg.com> chuck@maui.webo.dg.com (Chuck Noyes) writes:
>Greetings:
>
>I have 2 questions that I need answered by someone who's SNA proficient.
>
>1.  What should happen in the case where an ACTLU request is received by a 
>    secondary device for an LU that is already active and has an LU_T2
>    session established?  Should a sense code be returned to the primary?  If
>    so, which one? 

If there is already an active SSCP-LU session that matches the LFSID of
the ACTLU request, then the secondary LU is obliged to send a
-RSP(0815) to the primary LU.  -RSP(0815) is the Function Already Active
sense code.

(NB: The code to verify that the LU Type in the BIND matches the LU type
in the local configuration since the SSCP-LU session never gets created.)

Ref: Format and Protocol Reference Manual: Architecture Logic for LU Type 6.2,
procedure PROCESS_ACTLU_RQ on p. 4-79.

>
>2.  In an LU6.2 session, if the *primary* application issues an FMH-5 ALLOCATE
>    with the CONFIRM option set, must it send a CONFIRM *an LUSTAT* to the
>    *secondary* to mark the end of a transaction?

No, the confirm indicator is piggybacked on the RU data by setting the
RH appropriately.  CONFIRM by the Transaction Program results in the
setting of the DR2 bit in the RH.  

If you want to reference the LU 6.2 architecture, setting the CONFIRM
indicator in the SEND_PARM of the SEND_DATA_RECORD for messages from PS
to HS results in setting the response bits to RQD3.  This is described
very vaguely in the LU 6.2 FAPL in Section 6.1 (DFC) and is executed in
SEND_BIU described on p.  6.1-37.

>
>    Thanks in advance.
>
>
>+----------------------------------------------+
>| Chuck Noyes                              DGC |
>| Chuck@maui.webo.dg.com                       |
>+----------------------------------------------+ 

-----------
Wayne Clark
cisco Systems, Inc.
wclark@cisco.com
415/688-4627
Thread Navigation

This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.

Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.

Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.

Back to All Threads