🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #103

Re: Character arrays in structures and address alignment -- any standard?

#103
From: Mark Brader
Date: Sun, 09 Aug 1992 23:09
17 lines
1312 bytes
> > "There may be [therefore] unnamed padding within a structure object, but
> >  not at its beginning, as necessary to achieve the appropriate alignment."
> 
> This wording was chosen very carefully -- in particular, the use of
> "appropriate" as opposed to "necessary".  It is the implementor who
> decides what alignment is "appropriate", so anything goes.

This is a curious remark, considering that the quoted passage *does*
include the word "necessary".  Until and unless there is an Interpret-
ation Ruling to the contrary, I'll continue to opine that "necessary"
implies no padding between adjacent members of identical type.
-- 
Mark Brader		     "It is impractical for the standard to attempt to
SoftQuad Inc., Toronto	      constrain the behavior of code that does not obey
utzoo!sq!msb, msb@sq.com      the constraints of the standard."  -- Doug Gwyn

This article is in the public domain.
Technical Details
Message-ID: <1992Aug9.230910.16565@sq.sq.com>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!uunet.ca!wildcan!sq!msb
References: <7022@skye.ed.ac.uk> <14382@ksr.com> <1947@sdrc.COM>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Newsgroups: comp.std.c
Path: arc1-ca.pugleaf.net!sparky!uunet!uunet.ca!wildcan!sq!msb
From: msb@sq.sq.com (Mark Brader)
Subject: Re: Character arrays in structures and address alignment -- any standard?
Message-ID: <1992Aug9.230910.16565@sq.sq.com>
Organization: SoftQuad Inc., Toronto, Canada
References: <7022@skye.ed.ac.uk> <14382@ksr.com> <1947@sdrc.COM>
Date: Sun, 9 Aug 92 23:09:10 GMT
Lines: 17