🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Article View: comp.std.c
Article #1661

Re: Question on backslash in string in define

#1661
From: Henry Spencer
Date: Sun, 09 Sep 1990 22:48
15 lines
835 bytes
In article <2480@polari.UUCP> 6sigma2@polari.UUCP (Brian Matthews) writes:
>If I have the following:
>
>#define STR "12\
>34"
>char *x = STR;
>
>what should x point to? "1234", "124", "hello world" :-), or is it
>undefined?

It is perfectly well defined.  The backslash-newline sequence vanishes
completely before anything else is done.  x points to "1234".
-- 
TCP/IP: handling tomorrow's loads today| Henry Spencer at U of Toronto Zoology
OSI: handling yesterday's loads someday|  henry@zoo.toronto.edu   utzoo!henry
Technical Details
Message-ID: <1990Sep9.224807.17776@zoo.toronto.edu>
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!henry
References: <2480@polari.UUCP>

Show Full Headers
Complete Article Headers
Newsgroups: comp.std.c
Path: arc1-ca.pugleaf.net!utzoo!henry
From: henry@zoo.toronto.edu (Henry Spencer)
Subject: Re: Question on backslash in string in define
Message-ID: <1990Sep9.224807.17776@zoo.toronto.edu>
Organization: U of Toronto Zoology
References: <2480@polari.UUCP>
Date: Sun, 9 Sep 90 22:48:07 GMT